Jobklausuler er ikke længere gyldige

Jobklausuler er ikke længere gyldige

Jobklausuler er ikke længere gyldige
Udgivet den 23. mar. 2021

Del artiklen

Siden den 1. januar 2016 har det været ulovligt for virksomheder at indgå aftaler om jobklausuler. Allerede eksisterende jobklausuler har dog opretholdt deres gyldighed frem til den 1. januar 2021.

Som arbejdsgiver skal du derfor være opmærksom på, at overgangsreglerne nu er udløbet, og derfor skal dine medarbejderes ansættelseskontrakter muligvis opdateres.

Hvad er en jobklausul?

En jobklausul er en aftale, som arbejdsgiver indgår med andre virksomheder med henblik på at hindre eller begrænse en lønmodtagers muligheder for at opnå ansættelse i en anden virksomhed, eller en aftale indgået med en lønmodtager med henblik på at hindre eller begrænse andre lønmodtageres muligheder for at opnå ansættelse i en anden virksomhed.

Lov om ansættelsesklausuler

Lov om ansættelsesklausuler trådte i kraft den 1. januar 2016 og omfatter både job-, konkurrence- og kundeklausuler. Loven gælder for alle lønmodtagere – ikke kun funktionærer.

Som en del af loven blev det blandt andet ulovligt for virksomheder at indgå aftaler om jobklausuler. Jobklausuler, som var indgået inden den 1. januar 2016, kunne som led i en overgangsperiode opretholdes indtil den 1. januar 2021. Disse er nu endeligt udløbet, og derfor skal du være opmærksom på, at jobklausuler ikke længere kan gøres gældende.

Der findes dog en enkelt undtagelse, da jobklausuler stadig kan tages i anvendelse i forbindelse med virksomhedsoverdragelser i op til 6 måneder.

Du kan læse mere om reglerne i lov om ansættelsesklausuler her: Få styr på reglerne om ansættelsesklausuler – og undgå at skulle betale kompensation.

Ansættelseskontrakter bør gennemgås

Mange ansættelseskontrakter bør derfor nu opdateres i overensstemmelse med loven. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis vi skal kigge dine ansættelseskontrakter igennem, så de overholder alle de gældende regler.

Har du spørgsmål?

Hvis du ønsker at høre mere, eller har spørgsmål til artiklen, så er du velkommen til at kontakte os.

Del artiklen

Del artiklen med dit netværk