Investeringsejendomme – kan de sælges / købes og finansieres, nu hvor opsvinget er igang?

Gå tilbage

Investeringsejendomme – kan de sælges / købes og finansieres, nu hvor opsvinget er igang?

Igennem længere tid har det været særdeles vanskeligt for almindelige investorer at erhverve ejendomme som investering, uden selv at skulle kunne lægge den væsentligste del af købesummen.

 

Denne tendens er ved at vende – stille og roligt – nu hvor bankerne også skal til at tjene penge og ikke kun slanke balancer. Det er dog stadig ikke alle ejendomme, der er lige attraktive – derfor er det stadig overordentlig vanskeligt at finansiere hoteller, restaurationer og ejendomme, der ligger i områder hvor kreditforeningerne ikke ønsker at tilbyde finansiering.

 

Landets store byer København, Århus og Odense har allerede været scene for massive handler i milliard-klassen, og det sker godt nok ikke i Nordsjælland, men den seneste tid er handlen med investeringsejendomme i hele Nordsjælland virkelig gået i gang og forrentningen er rigtig fin.

 

Finanskrisen har sat sine klare spor i måden hvorpå banker og realkreditinstitutter håndterer lånesager, og dokumentationskravene er skærpet – hvilket stiller krav til både købere og sælgere af investeringsejendomme. Mange værdier kan gå tabt, hvis sælger ikke forinden ejendommen sættes til salg har optimeret værdierne og derved får fastsat den rigtige pris, når ejendommen udbydes.

 

Køber af investeringsejendomme skal oftest producere en masse materiale om sig selv, drifts – og likviditetsbudget for ejendommen m.v., og samtidig skal køber oftest redegøre for planen med ejendommen fremover; det kræver en masse viden om lejeniveau, drift, mulige ombygninger og offentligretlige forhold: Denne viden har WTC, og derfor kan vi hjælpe både sælgere og købere med de respektive køb og salg!

 

Med den viden vi besidder, så er vi i stand til at skabe mere værdi for vores klienter uanset om de er sælgere eller købere af disse ejendomme, og vi vil kunne føre både sælgere og købere igennem en handel, så alle juridiske og økonomiske forhold er optimeret, når handlen indgås.

 

Kontakt advokat Ken Torpe Christoffersen på 48 22 00 42 eller ktc@wtc.dk for mere information.