Har du penge til gode i et dødsbo?

Har du penge til gode i et dødsbo?

Har du penge til gode i et dødsbo?
Udgivet den 28. aug. 2023

Del artiklen

Hvis du har penge eller andre værdier til gode i et dødsbo, skal du anmelde dit krav til skifteretten. Det er ikke tilstrækkeligt at informere afdødes ægtefælle eller børn om, at afdøde skylder dig penge.

Nye regler for anmeldelse af krav i dødsboer

Uanset om du er privatperson, virksomhed eller offentlig myndighed, skal krav i dødsboer anmeldes digitalt på minskiftesag.dk.

Dette gælder for dødsfald, der sker efter den 15. november 2022.

Når skifteretten har besluttet, hvordan et dødsbo skal behandles, indrykker de en digital annonce på statstidende.dk. Dette er et proklama, hvilket betyder, at kreditorer opfordres til at anmelde eventuelle krav mod en bestemt person inden en fastsat frist på 8 uger.

Krav til boet skal anmeldes på Skifteportalen (minskiftesag.dk), inden proklamafristen udløber. Anmeldes kravet ikke digitalt inden for denne frist, vil kravet som udgangspunkt være tabt.

Som reglerne er lige nu, har du også mulighed for at anmelde dit krav til den advokat/bobestyrer, der behandler dødsboet. Men reglerne forventes skærpet fra den 1. januar 2024, hvorefter dette ikke længere er en mulighed.

Derfor opfordrer vi til, at du allerede nu bruger Skifteportalen, når du vil anmelde dit krav.

Hvad kan du anmelde?

Skifteportalen kan også bruges til at anmelde andre krav end krav på penge. Har afdøde effekter, som tilhører dig, kan du også anmelde dette på Skifteportalen. Hvis du har effekter hos dig, der tilhører afdøde, kan du ligeledes oplyse om dette på Skifteportalen.

Hvis du vil i kontakt med den advokat, der behandler dødsboet, kan du også få kontaktoplysninger via Skifteportalen, hvilket ofte er nemmere end at ringe til skifteretten.

Har du brug for hjælp?

Du kan finde vejledninger til, hvordan du bruger Skifteportalen her: Minskiftesag.dk – Vejledninger

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, eller hvis vi skal hjælpe dig med at få anmeldt og opgjort dit krav rettidigt.

Læs også: Arver statskassen dig?

Har du spørgsmål?

Hvis du ønsker at høre mere, eller har spørgsmål til artiklen, så er du velkommen til at kontakte os.

Del artiklen

Del artiklen med dit netværk