Artikler

Læs vores artikler her

5 ting du bør vide, før du bliver udlejer

Vil du leje ét eller flere lejemål ud, er det vigtigt at kende lejeloven. Ellers risikerer du at ende i problemer med lejere eller med en tur i Huslejenævnet. Nedenfor er fem gode råd til dig, der går med overvejelser om at blive udlejer.

Læs artikel

Hvordan laver jeg et lejepåkrav?

Når lejer ikke betaler sin husleje, skal der fremsendes en rykker til lejer, hvilket i lejeretlige termer kaldes et ”lejepåkrav”. Men hvordan laver man et lejepåkrav? Og hvilke oplysninger skal lejepåkravet indeholde?

Læs artikel

Afgørelse i Ankenævnet: Lejer slap for at istandsætte

Ankenævnet for Huslejenævnene i København har den 7. marts 2019 truffet en afgørelse, der har skabt debat blandt fagfolk i branchen. Sagen handlede om, hvorvidt en udlejer kunne kræve et lejemål istandsat, da lejer fraflyttede lejemålet efter 18 måneder.

Læs artikel

Gør-det-selv-jura – en god ide?

Du gør sikkert mange ting selv uden hjælp fra fagfolk – maler vægge, bager brød, klipper hæk, installerer nye programmer på computeren osv. Det går som regel godt og uden de store skader, selv om fagfolk måske kunne gøre det bedre. Men vælger du at klare familiejuraen selv, kan konsekvenserne være meget større end en skævt klippet hæk.

Læs artikel

Iværksætterselskabet er afskaffet

I tirsdags, den 9. april 2019, vedtog Folketinget, at det ikke længere skal være muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS’er), og at det derfor fremover kræver minimum 40.000 kr. at stifte et kapitalselskab i Danmark.

Læs artikel

Ny skilsmisselov 2019 – læs om de nye regler her

Den 1. april 2019 træder en ny skilsmisselov i kraft. Den nye lov skal i langt højere grad end tidligere tage udgangspunkt i den enkelte families behov, og hensynet til barnet kommer fremover i højsæde. I denne artikel får du et overblik over det nye system.

Læs artikel

Myter og fakta om GDPR-bøder og Datatilsynet

Internettet flyder med informationer om persondataforordningen og der findes mange selvudnævnte eksperter på området. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er fakta og hvad der er myter. I denne artikel rydder vi lidt op i de myter og fakta der er på området.

Læs artikel

GDPR i 2019 – Hvad skal du gøre?

Persondataforordningen har været uhåndgribelig for mange, og de komplicerede regler er typisk blevet kritiseret for at være ukonkrete og uforståelige for alle andre end juristerne i Bruxelles. Det vil vi gerne lave om på, og derfor har vi lavet en kort liste med håndgribelige tiltag og opgaver, som din virksomhed skal igennem i 2019.

Læs artikel